علت اصلی ترس از شروع کار چیست؟ همه ما به دلیل تجربه شکست در بخشهای مختلف زندگی، با ترس از آن آشنا هستیم. این ترس بهویژه در بخشهای کلیدی زندگی، چون شغل، بیشتر میشود. موفقیت و عدم موفقیت در این بخش همیشه برای ما اهمیت داشته و خواهد داشت. بااینحال، باید بدانیم که تفاوت انسانهای موفق با دیگران، تجربهنکردن ترس نیست؛ بلکه آنها با بهدستآوردن تجربه و پس از تجربه شکستهای بسیار، یاد گرفتهاند که چگونه با این ترس کنار بیایند و آن را کاهش دهند. برای این منظور، در ادامه این مقاله به بررسی کامل دلایل ترس از شروع کار پرداخته و روشهای غلبه بر آن را بیان میکنیم
پیشنهاد ویژه: شغل ادمینی چیست؟ ادمین ها چه وظایفی دارند؟
جدول محتوا
Toggleدلیل ترس از انجام کار چیست؟
ترس از شروع کار عمدتاً به دلیل تصور آیندهای نامطلوب و شکست بزرگ است. فکر این که ممکن است نتوانیم از تمام مشکلات یک کسبوکار عبور کنیم یا پشتیبانی لازم را برای پیشرفت آن فراهم کنیم، باعث بروز ترس در ما میشود که احساس طبیعی و شاید حتی لازمی است، اما برخی از ما میتوانیم این احساس را بهخوبی کنترل کنیم درحالیکه برخی دیگر نمیتوانند و مانند پرندهای در قفسی از ترس، زندانی هستند.
هر چند که شوق پرواز و صعود، چیزی است که در دل هر پرنده عمیقاً ریشه دوانده، اما فقط پرندههایی که در قفس نیستند، میتوانند این لذت را بچشند حتی با اینکه میدانند ممکن است شکار شوند. ترس از انجامدادن کارهای جدید اگر از حد خود بگذرد، بی شک بر روی جنبههای دیگر زندگی نیز تأثیر خواهد گذاشت. برای این منظور، در ادامه روشهایی را جهت غلبه بر ترس از شروع کار بیان خواهیم کرد.
ترس از شکست و شروعنکردن کارها چه تأثیر بر روی عملکرد ما دارد؟
اگر ترسیدن از شکست باعث میشود که فرد نتواند از نقطه امن خود خارج شود و فعالیت جدیدی را انجام دهد، بهعنوانمثال، در جمع نظر خود را بیان کند یا پروژههایی را که جدید هستند قبول کند، پس این ترس، بدترین دشمن اوست. ترس از شکست باعث میشود که ریسکپذیری و خلاقیت پایینی داشته باشید؛ زیرا پذیرفتن کارها و فعالیتهای جدید به خلاقیت و ایجاد ایدههای تازه در ذهن شما کمک بسزایی میکنند.
اگرچه با نپذیرفتن ریسک، احتمالاً اشتباهات کمتری در انجام وظایف خود خواهید کرد، اما در مقابل نیز فرصت دیدهشدن تواناییهای مدیریتی خود را از دست میدهید و ارتقای شغلی کمتری خواهید داشت. وقتی اجازه میدهید که ترس از شکست بر شما غلبه کند، فرصتی که در اختیار شما قرار میگیرد را از دست میدهید و نمیتوانید بهعنوان یک فرد خلاق و پرانگیزه در برابر مدیران خود ظاهر شوید.
به همین دلیل، میتوانید با قبول ریسک و پذیرش چالشهای جدید، خلاقیت خود را بهبود بخشید و به رشد شغلی خود کمک کنید. اما چگونه؟ در ادامه مهمترین روشهای غلبه بر ترس از شروع کار را بیان میکنیم.
-
در گام اول، نگرش خود را نسبت به شکست تغییر دهید!
برای افزایش روحیه ریسکپذیری، باید به شکستهای خود با زاویه دید متفاوتی نگریست. بسیاری از افراد، شکست را یک فرصت عالی برای یادگیری و بهدستآوردن تجربه جدید میدانند. شکست تنها در صورتی شمارش میشود که فردی از آن درسی یاد نگیرد و همیشه اشتباهات خود را تکرار کند. باید به یادداشت که تمامی افراد در طول زندگی خود با شکست مواجه میشوند، اما افراد موفقتر کسانی هستند که اشتباهات خود را کمتر تکرار میکنند و از شکستهای خود بهعنوان یک فرصت برای یادگیری استفاده میکنند.
پیشنهاد ویژه : جزوه ادمین اینستاگرام
-
برنامهریزی کنید!
دومین گام برای رهایی از ترس از شروع کار، برنامه ریزی کردن است. به طور ذاتی، انسانها از چیزهای نامعلوم و ناشناخته ترس دارند. به همین دلیل، قبولکردن وظایفی که در آن هیچ اطلاعاتی ندارید ممکن است برای شما ترسناک به نظر برسد. راهحل این مشکل در برنامهریزی و برآورد مسیری است که قصد دارید در آن پیش بروید. با این کار، حتی اگر شرایط طبق مسیری که شما تعیین کردهاید پیش نروند، همچنان برای آن آماده خواهید بود و راههای جایگزین دیگری را نیز برای رسیدن به هدفی که در نظر دارید، انتخاب خواهید کرد.
-
از دیگران کمک بگیرید!
برای پیشگیری از ترس از شروع کار، سعی کنید انتظارات خود را پایین بیاورید. بعضیاوقات کمالگرایی نهتنها به شما کمک نمیکند، بلکه به ضرر شماست. علاوه بر این، از پرسیدن سؤال و بیان ندانستن خود ترس نداشته باشید. درخواست کمک از دیگران نشانهٔ ضعف نیست؛ بلکه میتواند در ایجاد روابط مثبت با همکاران شما کمک کند و یک ارزش برای روحیهٔ کار تیمی شما باشد. همچنین سؤال پرسیدن از مدیران و بالادستیان میتواند رابطه شما را با آنها قویتر کند و به شما در یادگیری و بهبود مهارتهایتان که تأثیر به سزایی بر افزایش اعتمادبهنفس شما خواهد داشت، کمک کند.
پیشنهاد ویژه: مهم ترین مهارت های ادمین اینستاگرام برای شروع ادمینی
-
ترس خود را شناسایی کنید!
ترس از شروع کار برای هر فردی به شکل متفاوتی ممکن است باشد. بهعنوانمثال یک فرد ممکن است از ورشکستگی بترسد، درحالیکه فرد دیگر ممکن است از تحقیرشدن و فریبخوردن در نظر دیگران ترس داشته باشد. برای رسیدن به پیشرفت، لازم است که این ترسها را شناسایی کنید و با آنها مقابله کنید، زیرا در غیر این صورت ممکن است توانایی شما در رسیدن به موفقیت را کاهش دهد.
برای شناسایی ترسهای خود، میتوانید خود را در موقعیت شغلی که قصد دارید شروع کنید، قرار داده و با تمرکز بر روی واقعی بودن آن، ترسهایی که به دلتان رجوع میکند را بر روی کاغذ بنویسید. سپس هر روز آنها را مطالعه کرده و سعی کنید با آنها مقابله کنید، تا بتوانید آنها را بهخوبی پذیرفته و در راه رسیدن به هدف خود ادامه دهید.
-
از شکستهای خود درس بگیرید!
برای اینکه بهترین درس را از شکستهای خود بگیرید، تلاش کنید یک شکست قبلی را بهخاطر بیاورید و دلایلی که سبب ایجاد شکست شد را بررسی کنید. بهعنوانمثال، اگر درگذشته به دلیل عدم اولویتبندی مناسب، مهلت انجام یک پروژه را از دست دادهاید، یاد بگیرید که در آینده بهترین اولویتبندی را برای پروژههای خود داشته باشید، و اینکه وظایف کمتری را همزمان قبول کنید یا کمالگرایی خود را کمتر کنید.
همیشه از خود بپرسید که آیا اقداماتی انجام دادهاید که باعث شود اشتباهات مشابه قبلی کمتر تکرار شوند؟ اگر جواب منفی است، حتماً زمانی را صرف کنید تا بررسی کنید که چه تغییراتی در عملکرد خود میتوانید اعمال کنید. در گام بعدی، دوستان یا همکاران خود را در مورد شکستها و درسهایی که از آنها یاد گرفتهاند، سؤال کنید. با این کار متوجه میشوید که شکست برای همه افراد وجود دارد و شما تنها نیستید.
پیشنهاد ویژه: ابزارهای مورد نیاز ادمین های اینستاگرام چیست؟
جمعبندی
در این مقاله سعی بر آن شد تا ترس از شروع کار را به طور کامل بررسی کرده و روشهایی را جهت مقابله با آن بیان کنیم. همانطور که مطالعه کردید، ترس از شروع کار برای بسیاری از ما بهعنوان یک مانع قدرتمند در راه رسیدن به هدفهایمان است. در این مقاله به روشهایی جهت مقابله با ترس از شروع کار پرداختیم. برای مثال میتوان به تغییر نگرش، برنامهریزیکردن، سؤالکردن از دیگران و… اشاره کرد که از جمله مهمترین روشها جهت غلبهکردن بر ترسهای قبل از شروع کاراند.