همانطور که میدانید، در سالهای اخیر، ادمین شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام و تلگرام بسیار محبوب شده است. در اوایل شکلگیری این شبکهها، ادمین شغلی محسوب نمیشد و تنها بهعنوان یک فعالیت سرگرمی و علاقهمندی در نظر گرفته میشد.
با گسترش فعالیت در فضای مجازی و همچنین استفاده از رسانههای اجتماعی مانند تلگرام و اینستاگرام توسط افراد، ادمین شبکههای اجتماعی به یکی از مهمترین فرصتهای شغلی تبدیل شده است.
شرکتها با استفاده از این شبکهها، سعی در معرفی خدمات و محصولات خود به مشتریان دارند؛ بنابراین، نیاز به نیرویی باانگیزه برای مدیریت پیجها و کانالهای خود خواهند داشت. در ادامه این مقاله به بررسی کاملی شغل ادمینی پرداخته و وظایف یک ادمین را بیان میکنیم.
ادمین کیست؟
ادمین یا مدیر، فردی است که مسئولیت مدیریت یک صفحه در شبکههای اجتماعی یا مدیریت یک وبسایت را بر عهده دارد. وظایف ادمین باتوجهبه نوع پلتفرم مربوطه متفاوت است. بااینحال، میتوان انتشار محتوا، تولید محتوا و پاسخ به سؤالات و نیازهای بازدیدکنندگان را بهعنوان وظایف کلی ادمین در نظر گرفت. همچنین، یک ادمین باید دارای مهارتهای خاصی باشد که در ادامه به آنها پرداخته خواهد شد.
مهمترین وظایف ادمین شبکههای اجتماعی
میتوان گفت یک ادمین مسئولیت مدیریت صفحات در انواع شبکههای اجتماعی و پیامرسانها را بر عهده دارد. این نقش در معرفی برند، محصولات و خدمات شرکت بسیار حائز اهمیت است. به همین دلیل، برای قرارگرفتن در این شغل، شخص باید با شرح وظایف این نقش آشنا باشد. برای این منظور، در ادامه به بررسی مهمترین وظایف ادمین میپردازیم.
-
تولید محتوای باکیفیت
تولید محتوای اصولی و باکیفیت برای شبکه اجتماعی موردنظر، یکی از وظایف مهم ادمین شبکه اجتماعی است. کسبوکارهای آنلاینی که در اینستاگرام، فیسبوک، توییتر، یوتیوب و… فعالیت دارند، باید مطالب را در قالب محتواهای مناسب، هر یک را بر اساس تقویم محتوایی خود، در بازههای زمانی مشخص منتشر کنند. برای انجام این کار، ادمین شبکه اجتماعی باید با استفاده از نرمافزارهای گرافیکی و با تسلط به اصول تولید محتوا و بازاریابی آن، به مدیریت چندین صفحه بهدرستی بپردازد.
-
افزایش فالوور
همانطور که میدانید، یکی از مهمترین عواملی که سبب افزایش محبوبیت برندها در شبکههای اجتماعی میشود، ارتباط مناسب با مخاطبین است. این نکته مهم تنها به دست ادمین شبکههای اجتماعی قابلدسترسی است.
ادمین شبکههای اجتماعی با انتشار محتواهای تولید شده، انتشار استوری، پاسخ به پیامها در صفحه پیام مستقیم (Direct Message)، کامنتها و پاسخ به بازخوردها و همچنین پاسخ به سؤالات مطرح شده در استوری و کامنت، میتوانند توجه کاربران مختلف را جلب کنند.
-
تحلیل و بررسی آمار
از دیگر وظایف ادمین، تحلیل و بررسی آمار صفحه یا کانال شبکه اجتماعی موردنظر است. ادمین با بررسی آمار بازدید صفحه، تعداد فالوورها و… میتواند به بهبود عملکرد خود در شبکههای اجتماعی بپردازد.
-
معرفی برند کسبوکار به مخاطبین
میتوان گفت که آینده برندها بهشدت به عملکرد ادمین شبکههای اجتماعی وابسته است. پستها، استوریها و تبلیغات مختلف که در مناسبتهای مختلف اجرا میشوند، در سرنوشت مارکهای تجاری بسیار اهمیت دارند. در بین کارشناسان واحد دیجیتال مارکتینگ، مدیر شبکه اجتماعی مسئول ترویج (Promote) مارکهای تجاری، هدایت کمپینها و مدیریت محتوای صفحات است. در نتیجه میتوان گفت یک ادمین برای اینکه در این راستا فعالیت درستی داشته باشد، باید با الگوریتمهای هر شبکه اجتماعی آشنایی کامل را داشته باشد.
بازار کار و حقوق شغل ادمینی چگونه است؟
از آنجایی فعالیت تمامی کسبوکارها در دنیای مجازی روزبهروز روبهافزایش است، و تمامی این کسبوکارها در این شبکهها فعالیت گستردهای دارند، نیازمند حداقل یک ادمین برای مدیریت شبکههای اجتماعی خود هستند. علاوه بر این، حتی کسبوکارهای سنتی نیز به فعالیت در شبکههای مجازی روی آوردهاند و بنابراین نیاز به افراد کاربلد در این حرفه افزایشیافته است. بهطورکلی، بازار کار ادمین شبکههای اجتماعی بسیار پرطرفدار و در آینده نیز بی شک بهتر خواهد شد.
حقوق ادمینها بسته به شرایط کاری و نوع قراردادی که با آنها امضا میشود، متفاوت است. ادمینهای شبکههای اجتماعی ممکن است به دو صورت حضوری و دورکاری فعالیت کنند. درصورتیکه ادمین بهصورت حضوری کار کند، حقوق او بر اساس قانون کار و مقررات شرکت تعیین میشود. بهعنوانمثال، در برخی کشورها، ادمینهای حضوری بهعنوان کارمندان شرکت، حقوق پایه، بیمه و مزایا را دریافت میکنند.
از سویی دیگر، ادمینهای دورکاری (فریلنسر) معمولاً بر اساس تعداد پروژههایی که برای شرکت یا مشتریان خصوصی انجام میدهند، پرداخت میشوند. معمولاً مبلغ قراردادی با این افراد مذاکره میشود که بسته به میزان تجربه و مهارتهای ادمین، و تعداد پروژههایی که میگیرد میتواند تا چند صد میلیون باشد.
یک ادمین باید از چه مهارتهایی برخوردار باشد؟
همه ما میدانیم که فردی که بهعنوان ادمین در شبکههای اجتماعی فعالیت میکند، باید دارای تواناییهای خاص و مهارتهایی باشد. بهطورکلی، برای ورود به این حوزه به مهارتهای گستردهای نیاز است و فرد باید بهصورت حرفهای و با داشتن تخصصهای مختلف، فعالیت خود را آغاز کند. در این راستا، باید توجه داشت که داشتن یک تلفن همراه هوشمند تنها کافی نیست و نمیتوان صرفاً به یک گوشی همراه اکتفا کرد. در ادامه به بررسی کامل مهمترین مهارتهای یک ادمین خواهیم پرداخت.
-
زمانشناسی و نظم
در شغل ادمین شبکههای اجتماعی، مهارت وقتشناسی بسیار حائز اهمیت است. با استفاده از ابزارهای موجود، شما میتوانید زمان فعالیت مخاطبان پیج یا کانال خود را شناسایی کرده و در همان ساعات، پستها و یا استوریهای خود را منتشر کنید. زمانبندی و برنامهریزی کارها به شما کمک میکند تا تمام وظایف خود را بهموقع انجام داده و مسئولیتهای خود را بهدرستی به عهده بگیرید.
-
شناخت روشهای تبلیغاتی مختلف
بهعنوان یک ادمین، شما باید توانایی تبلیغ محصول یا خدمات موردنظر را داشته باشید تا مشتریان را ترغیب به خرید و یا استفاده از آن خدمات کنید. اغلب موفقیت شرکتها در افزایش فروش، به دلیل تبلیغات خلاقانه آنهاست. در نتیجه، یک ادمین که بهصورت مستقیم با مخاطبین در ارتباط است، باید بهخوبی به این مهارت مسلط باشید.
-
روانشناسی
مهارت روانشناسی در اینجا به معنای داشتن مدرک دانشگاهی در این زمینه نیست. در واقع، آشنایی با اصول جذب مشتری با استفاده از تکنیکهای روانشناسی، برای این شغل کافی است. علت نیاز به این مهارت این است که یک ادمین باید توانایی داشته باشد تا ویژگیهای مختلف مشتریان را بشناسد و بر اساس خصوصیات رفتاری هر کدام، محصولات و یا خدمات خود را به آنها معرفی کند.
جمعبندی
در این مقاله سعی بر آن شد تا بررسی کاملی از شغل ادمینی داشته و مهمترین وظایف یک ادمین را بررسی کنیم. همانطور که مطالعه کردید، ادمین فردی است که مسئولیت شبکههای اجتماعی، یا یک وبسایت را برعهده دارد. ازآنجاییکه کسبوکارهای آنلاین روزبهروز در حال افزایشاند، و تمامی این کسبوکار نیاز به فعالیت در شبکههای اجتماعی دارند، شغل ادمین بسیار موردتوجه قرار گرفته شده است. در این مقاله علاوه بر بررسی وظایف ادمین، به بیان مهمترین مهارتهای یک ادمین نیز پرداختیم.