ایمپرشن اینستاگرام چیست

ایمپرشن اینستاگرام به زبان ساده

اینستاگرام به عنوان یکی از محبوب‌ترین پلتفرم‌های اجتماعی در جهان که میلیون‌ها کاربر روزانه دارد، معیارهای مختلفی برای اندازه‌گیری میزان موفقیت کاربران خود طراحی کرده که ریچ (Reach) و ایمپرشن (Impression) از مهم‌ترین آن‌ها هستند. اما منظور از ایمپرشن چیست و تفاوت ریچ و ایمپرشن اینستاگرام را در چه مواردی می‌توان یافت؟!

اگر می‌خواهید با معنی ایمپرشن در اینستاگرام به زبان ساده آشنا شوید و تفاوت آن را با ریچ کاملا درک کنید، در این مقاله همراه ما باشید تا همه چیز را به زبان ساده به شما توضیح دهیم.

ایمپرشن چیست و چه چیزی را نشان می‌دهد؟

ایمپرشن (Impression) به معنای نمایش است و یکی از مهم‌ترین معیارهای سنجش عملکرد در دنیای دیجیتال مارکتینگ محسوب می‌شود.

این اصطلاح به تعداد دفعاتی اشاره دارد که محتوای شما، اعم از پست، استوری، ویدیو یا تبلیغ، در معرض دید کاربران قرار می‌گیرد. به بیان ساده‌تر، هر دفعه که محتوای شما روی صفحه نمایش یک کاربر ظاهر می‌شود، یک ایمپرشن ثبت می‌شود.

مثلا اگر کاربری یک بار محتوای شما را در فید خود دیده باشد و یک بار دیگر وارد پروفایل شما شود و دوباره محتوا را ببیند، 2 ایمپرشن از طرف این کاربر به محتوای شما اضافه می‌شود. حالا اگر محتوای شما یک بار دیگر در اکسپلور این کاربر نمایش داده شود، باز هم یک ایمپرشن دیگر به آن اضافه خواهد شد.

ایمپرشن اینستاگرام چیست و کجاست؟

حالا که با مفهوم کلی ایمپرشن آشنا شدیم و فهمیدیم ایمپرشن چیست، بیایید به طور خاص به معنی ایمپرشن در اینستاگرام بپردازیم. ایمپرشن اینستا به تعداد دفعاتی اشاره دارد که محتوای شما در این پلتفرم دیده شده است و فرقی ندارد یک کاربر خاص، چند بار آن را دیده است؛ چون هر بار که محتوای شما دیده شود، یک ایمپرشن به آن تعلق می‌گیرد.

اما برای مشاهده ایمپرشن در اینستاگرام در پیج خودتان، باید حتما پیج رات به حالت تجاری (بیزینس یا Creator) تغییر دهید تا این معیار در دسترس‌تان قرار بگیرد. بعد از تغییر پیج خود به حالت تجاری، می‌توانید از طریق مراحل زیر این معیار را بررسی کنید:

  • وارد اینستاگرام شوید و به بخش پروفایل خود بروید.
  • در بالای صفحه پروفایل، وارد داشبورد Insight خود شوید.
  • در این بخش می‌توانید آمار ایمپرشن را برای کل اکانت، پست‌ها، استوری‌ها و سایر انواع محتوا مشاهده کنید.

ایمپرشن استوری اینستاگرام

در استوری اینستا منظور از ایمپرشن چیست؟ به زبان ساده هر بار که استوری شما نمایش داده شود، یک ایمپرشن ثبت می‌شود و اگر کاربری استوری شما را چندین بار تماشا کند، هر بار یک ایمپرشن جدید محاسبه می‌شود.

برای مشاهده ایمپرشن استوری، کافی‌ست آن استوری خاص را در پیج خود باز کنید و در بالای لیست بازدیدکنندگان، وارد بخش Insight استوری شوید که یک آیکن شبیه به نمودار دارد.

پیشنهاد مطالعه : افزایش بازدید استوری اینستاگرام

ایمپرشن پست اینستاگرام

هر بار که پست شما در فید، صفحه اکسپلور یا پروفایل شما نمایش داده شود، یک ایمپرشن ثبت می‌شود. برای بررسی ایمپرشن یک پست خاص کافی‌ست آن را باز کنید و گزینه View insights را از پایین آن بزنید تا به تمام آمارهای مربوط به آن پست خاص برسید.

پیشنهاد مطالعه : افزایش بازدید اینستاگرام

ایمپرشن اینستاگرام چگونه محاسبه می‌شود؟

درک معنی ایمپرشن در اینستاگرام و نحوه محاسبه آن می‌تواند به شما کمک کند تا استراتژی‌های خود را بهتر تنظیم کنید. نکته مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که ایمپرشن لزوما به معنای تعامل نیست. یک پست ممکن است ایمپرشن بالایی داشته باشد، اما تعداد لایک‌ها یا کامنت‌های آن کم باشد. به همین دلیل بررسی ایمپرشن در کنار سایر معیارها مانند نرخ تعامل (اینگیجمنت) اهمیت زیادی دارد.

در رابطه با ایمپرشن هر بار که پست شما در فید اصلی، صفحه اکسپلور یا از طریق هشتگ‌ها نمایش داده شود، یک ایمپرشن ثبت می‌شود. حتی اگر یک کاربر با یک نام کاربری یکتا (یونیک) چندین بار پست شما را ببیند، هر بار یک ایمپرشن جدید محسوب می‌شود. اینجاست که تفاوت ریچ و ایمپرشن اهمیت می‌یابد.

ریچ اینستاگرام چیست و چه چیزی را اندازه می‌گیرد؟

حالا که کاملا متوجه شدید ایمپرشن چیست، باید آن را در کنار معیار مهم دیگری قرار دهید که تحلیل شما را از وضعیت پیج‌تان دقیق‌تر کند.

برخلاف ایمپرشن که به معنای نمایش بود، ریچ (Reach) به معنای رسیدن یا دسترسی است. ریچ در اینستاگرام تعداد افرادی را نشان می‌دهد که پست شما را حداقل یک بار (یا حتی بیشتر) مشاهده کرده‌اند. منظور از افراد تمام کاربرانی است که شما را دنبال می‌کنند یا صرف به طور تصادفی با محتوای شما مواجه شده‌اند، یا اینکه محتوای شما را از طریق سایر کاربران (مثلا در استوری یا دایرکت) مشاهده کرده‌اند.

به زبان ساده‌تر هرچه تعداد ریچ یک پست بیشتر باشد، به این معنی است که پست شما توسط تعداد بیشتری از کاربران یکتا (یونیک) مشاهده شده است. پس اگر یک پیج با یک آیدی خاص، هزاران بار هم یک محتوا از شما را در زمان‌های مختلف مشاهده کند، از طرف این پیج فقط یک ریچ برای محتوا ثبت می‌شود.

آمار مربوط به ریچ نیز مانند ایمپرشن اینستاگرام در داشبورد Insights در دسترس شماست؛ همچنین می‌توانید مقدار ریچ مربوط به هر پست، استوری یا ریلز خودتان را نیز به صورت جداگانه مانند روشی که برای ایمپرشن گفتیم، بررسی کنید.

تفاوت ریچ و ایمپرشن در اینستاگرام چیست؟

هرچند ریچ و ایمپرشن هر دو مرتبط با میزان دیده شدن پست شما هستند، اما تفاوت‌های مهمی بین آن‌ها وجود دارد. ایمپرشن تعداد در معرض نمایش قرار گرفتن محتوا را اندازه‌گیری می‌کند؛ اما ریچ تعداد افرادی که به محتوای شما رسیده‌اند و حداقل یک بار آن را مشاهده کردند.

به عبارت دیگر ایمپرشن می‌تواند شامل چندین دفعه مشاهده از یک کاربر باشد، درحالی‌که ریچ فقط شامل یک مشاهده از هر کاربر است. به عنوان مثال اگر پست شما توسط 100 نفر مشاهده شود، اما هر کدام از این افراد پست شما را چند بار ببینند، ایمپرشن‌های شما بیشتر از 100 خواهد بود. اما ریچ شما همچنان 100 خواهد بود، زیرا فقط 100 نفر پست شما را دیده‌اند.

اگر میخواهید تبدیل به یک ادمین حرفه ای اینستاگرام شوید : آموزش ادمینی اینستاگرام

جمع‌بندی : ایمپرشن اینستاگرام چیست

در این بخش سعی کردیم به زبان ساده بگوییم ایمپرشن چیست و شما را با معنی ایمپرشن در اینستاگرام آشنا کردیم. آگاهی از تفاوت ریچ و ایمپرشن اینستاگرام می‌تواند دقت تجزیه‌وتحلیل شما از پیج را بیشتر کرده و به شما کمک کند تا استراتژی‌های بهتری برای موفقیت پیج خود طراحی کنید.

فراموش نکنید ریچ و ایمپرشن دو معیار کلیدی در تحلیل عملکرد محتوا در اینستاگرام بوده و هر دوی این معیارها برای درک موفقیت استراتژی‌های بازاریابی دیجیتال شما ضروری هستند. برای موفقیت در اینستاگرام باید بتوانید از هر دو معیار به درستی استفاده کنید. افزایش ریچ می‌تواند نشان‌دهنده گسترش جامعه مخاطبان شما باشد، درحالی‌که افزایش ایمپرشن می‌تواند نشانه‌ای از محبوبیت و تکرارپذیری محتوای شما باشد.

البته به یاد داشته باشید که موفقیت در اینستاگرام فقط به این اعداد محدود نمی‌شود. کیفیت محتوا، تعامل با مخاطبان و ارائه ارزش واقعی همچنان مهم‌ترین عوامل در ساخت یک حضور قوی و پایدار در این پلتفرم خواهند بود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا