اگر شما یکی از فعالان اینستاگرام بوده باشید و یا بخواهید در اینستاگرام یک پیج بیزینسی راه اندازی کنید حتما یک واژه را زیاد شنیده اید : ” الگوریتم اینستاگرام “. درباره الگوریتم های اینستاگرام صحبت های زیادی شده و کسانی که به رشد پیج هایشان اهمیت زیادی می دهند به این الگوریتم ها توجه زیادی دارند . در ادامه با آموزش الگوریتم های جدید اینستاگرام به شکلی کاملا ساده به شما برای رشد پیج شما کمک خواهیم کرد .
جدول محتوا
Toggleالگوریتم اینستاگرام چیست؟
در دقیقه هزاران پست در اینستاگرام منتشر می شود ؛ تصور کنید اگر قرار بود این پست ها بدون هیچ قانونی به کاربران نمایش داده شوند چه اتفاقی می افتاد ؟ آیا شما از اینستاگرام استفاده می کردید ؟ مسلما خیر . الگوریتم های اینستاگرام همان قوانینی هستند که اینستاگرام براساس آنها تصمیم میگیرد که چه محتوایی را به شما نشان دهد ؛ کدام محتوا را به افراد بیشتری نشان دهد و کدام محتوا را به کسی نشان ندهد.
به گفته «آدام موسری» مدیرعامل اینستاگرام:
«با پیوستن کاربران بیشتر به اینستاگرام، متوجه شدیم که اسکرولهایی که کاربران در صفحه اکسپلور انجام میدهند تا 70 درصد بدون تعامل است. در نتیجه، اینستاگرام در سال 2016 الگوریتمی را طراحی کرد که کاربران فقط محتوایی را ببینند که به آنها علاقه دارند.»
براساس گفته های آدام موسری ، هدف الگوریتم اینستاگرام را میتوان در یک جمله بیان کرد: «شخصی سازی تجربه کاربری!» به این معنا که اینستاگرام تمام تلاش خود را میکند تا کاربر را در پلتفرم خود نگه دارد و به او محتوایی را نشان دهد که دوست دارد.
هر کاربری که فعالانه از اینستاگرام استفاده میکند، یک تجربه کاربری منحصر به فرد دارد که مطابق با نیازها و علایق اوست. درحقیقت، اینستاگرام یک الگوریتم خاص ندارد که به مردم دیکته کند چه چیزی را در این اپلیکیشن ببینند یا نبینند، بلکه سیستمی دارد که بر پایه علایق کاربر بنا شده است.
الگوریتم اینستاگرام چطور کار میکند؟
اینستاگرام خود اینگونه نقل می کند : «هیچ الگوریتم واحدی وجود ندارد. در عوض، یکسری از الگوریتمها هستند که هر کدام هدف خاص خود را دنبال میکنند و بر یک بخش خاص از این اپلیکیشن اعمال شدهاند.»
صفحه فید، اکسپلور، ریلز، استوری و سایر بخشها الگوریتم مختص به خود را دارند، زیرا هر یک از آنها اهداف متفاوتی را دنبال میکنند.عملکرد اصلی الگوریتمهای اینستاگرام براساس اصطلاحی به نام «سیگنال» تعریف میشود. درحقیقت، کاربر سیگنالهایی را از طرف خود ارسال میکند که به اینستاگرام میگویند علاقه این کاربر چیست و این کاربر باید چه محتوایی را ببیند. بگذارید برای درک این موضوع یک مثال بیاوریم:
«اگر شما ورزشکاری باشید که به حوزه فیتنس علاقه داشته باشید و پیج های مرتبط با فیتنس را نیز فالو داشته باشید به مرور خواهید دید که بیشتر اکسپلور شما محتواهای ورزشی هستند ؛ چراکه شما با تعامل و علاقه نشان دادن به این مدل پست ها به اینستاگرام سیگنالی را ارسال میکنید که علاقه مند به چه حوزه ای هستید و دوست دارید چه محتوایی را ببینید و در نتیجه اینستاگرام همان محتوایی را که شما دوست دارید ببینید به شما نشان میدهد.»
اینستاگرام نحوه کار شما در هر بخش از پلتفرم خود را ردیابی میکند تا بفهمد که شما تا چه اندازه با این شبکه اجتماعی تعادل دارید. اگر تازه یک پیج ایجاد کردهاید، صفحه اکسپلور شما ممکن است هر محتوایی را نشان دهد، زیرا الگوریتم اینستاگرام هنوز از شما شناخت پیدا نکرده است. بعد از اینکه چندین عکس یا ویدیو با موضوع خاصی را میبینید، اولین سیگنالها به اینستاگرام ارسال میشوند؛ بنابراین سیگنالها رابطه مستقیم با نحوه تعامل شما با این اپلیکیشن دارند. اینستاگرام از طریق سیگنالهای زیر میتواند اطلاعات زیر را به دست آورد:
● چه موضوعاتی را دوست دارید؟
● ویدیو را بیشتر دوست دارید یا عکس؟
● مدت زمانی که در هر بخش از اینستاگرام سپری میکنید چقدر است؟
● چه پیجهایی را لایک میکنید یا کامنت میگذارید؟
● هر چند وقت یکبار وارد اینستاگرام میشوید؟
● معمولاً در چه زمانهایی از روز وارد اینستاگرام میشوید؟
● هر چند وقت یکبار پست یا استوری میگذارید؟
● موقعیت مکانی شما کجاست؟
چرا اینگیجمنت اینستاگرام مهم است؟
تعامل یا اینگیجمنت بسیار مهم است به خصوص وقتی صحبت از الگوریتم جدید اینستاگرام به میان میآید. اینگیجمنت به میزان مشارکت شما با این شبکه اجتماعی گفته میشود. اینگیجمنت به هر کاری که در اینستاگرام انجام میدهید مربوط میشود. احتمال دیدن محتوای یک پیج، لایک کردن، کامنت دادن، سیو کردن یا به اشتراک گذاشتن محتوا، دیدن استوری ها، دیدن ریلز، دیدن لایو، دایرکت دادن و سایر موارد تعاملات شما را با اینستاگرام تشکیل میدهند.
اینگیجمنت مجموعهای از سیگنالهایی است که به الگوریتم اینستاگرام دستور میدهد تا کاری را انجام دهند. برای مثال، اگر یک پست خاص اینگیجمنت بالایی داشته باشد به احتمال زیاد وارد اکسپلور میشود، زیرا الگوریتمها تشخیص میدهند اکثر کاربران این پست را دوست داشتهاند. موضوع اینگیجمنت به خصوص برای پیجهای بیزینسی و بلاگرها اهمیت بالایی دارد، زیرا نرخ بالای تعامل منجر به افزایش فالوور، آگاهی از برند و در نتیجه فروش بیشتر میشود.
تا اینجای کار دو اصطلاح مهم از جمله «سیگنال» و «اینگیجمنت» را متوجه شدید؛ اما اگر میخواهید یک پیج داشته باشید و توسط کاربران بیشماری دیده شوید باید بدانید که سیگنال به رفتار مخاطبان هدف شما و اینگیجمنت به کیفیت کارتان بستگی دارد. شما با درک بهتر نیازهای کاربران خود میتوانید محتوای مورد نظر آنها را ایجاد کنید؛ بنابراین مهم است یک استراتژی مدون برای شناسایی مخاطب و تولید محتوای باکیفیت داشته باشید.
باورهای غلط در مورد الگوریتم اینستاگرام
الگوریتم اینستاگرام در ظاهر ساده است، زیرا همه کاربران اکنون میدانند که باید محتوای باکیفیت تولید کنند؛ اما چیزی که پیچیدگیها را افزایش داده است، ایجاد باورهای غلط در مورد این عملکرد اپلیکیشن است. در ادامه به باورهای غلط در مورد الگوریتم اینستاگرام اشاره میکنیم:
● تنها یک الگوریتم وجود دارد که کل اینستاگرام را مدیریت میکند.
● هشتگها تاثیر مستقیمی در دیده شدن یک پست دارند (پستهای موفق زیادی هستند که حتی یک هشتگ هم ندارند).
● تبدیل پیج معمولی به بیزینسی میتواند تعامل را افزایش دهد.
● خرید لایک و فالوور باعث بهبود عملکرد پیج میشود.
● استوری نگذاشتن یک روز در ماه تعامل را بالا میبرد.
● انتشار پست و استوری در یک زمان خاص باعث مشارکت بیشتر میشود.
● استفاده از استیکر و گیف در کامنت تاثیری در اینگیجمنت ندارد.
الگوریتم هر بخش از اینستاگرام چگونه عمل میکند؟
همانطور که گفته شد، چندین الگوریتم در اینستاگرام وجود دارند که هر کدام برای بخشهای مختلفی از این پلتفرم استفاده میشوند. هر الگوریتم محتوا را بر اساس فاکتورهای مختلف در هر بخش رتبه بندی میکند. به همین دلیل در ادامه به رفتار اینستاگرام در هر بخش از این اپلیکیشن میپردازیم:
الگوریتم فید اینستاگرام
محتوای فید مربوط به دوستان، خانواده، پیجهایی که دنبال میکنید و علایقتان است. فید شما مانند روزنامهای است که مطابق با علاقههای شما طراحی شده است. الگوریتم فید اینستاگرام براساس موارد زیر کار میکند:
● نرخ اینگیجمنت
● تعداد فالوورها
● فرمت محتوا (ویدیو یا عکس)
● اولویتها
● تاریخچه تعامل
به عنوان مثال، اگر 100 ویدیو و 10 عکس را در فید خود دوست دارید، اینستاگرام ویدیوهای بیشتری را به شما نشان میدهد تا تعامل را افزایش دهد. اگر همیشه برخی از پیجها در فید خود را نادیده میگیرید، الگوریتم اینستاگرام براساس اولویت آنها را در انتها قرار میدهد. اینستاگرام اعلام کرده است که از هزاران سیگنال برای طراحی فید شما استفاده میکند و فید را به ترتیب اهمیت برای شما قرار میدهد.
الگوریتم استوری اینستاگرام
استوریها راهی برای جلب توجه، ارتباط خودمانی با فالوورها و رساندن پیام خود به هر بینندهای هستند. اینستاگرام همه قوانین و معیارهایش را به ما توضیح نمیدهد، اما شما میتوانید از الگوریتم اینستاگرام برای بازدید استوری و رتبه بندی آن استفاده کنید در ادامه فاکتور های رتبه بندی را برای شما ذکر می کنیم :
● فعالیت کاربر
● اطلاعات پست (میزان محبوبیت و تعامل با پستهای پیج)
● اطلاعات استوری (میزان محبوبیت و تعامل با استوریهای پیج)
● تاریخچه تعامل
الگوریتم استوری اینستاگرام از سیگنالهای ورودی برای تعیین اینکه ابتدا کدام استوری را بینید استفاده میکند. اگر برادرتان را دنبال میکنید و اینستاگرام هم میداند او برادر شماست، مطمئناً استوریهای او را در پیج شما در اولویت قرار میدهند، زیرا احتمالاً با او تعامل خواهید شد. استوریهای اینستاگرام طوری طراحی شدهاند که فقط 24 ساعت قبل از ناپدید شدن نمایش داده شوند. پس میتوانید از این فرصت برای طراحی یک استوری زیبا استفاده کنید.
الگوریتم ریلز اینستاگرام
ریلز برای رقابت با تیک تاک راه اندازی شد که تاکنون بسیار موفق بوده است. بسیاری از سیگنالهای مشابهی که در مورد آنها بحث کردیم در الگوریتم ریلز نیز استفاده میشوند. الگوریتم ریلز براساس موارد زیر کار میکند:
● احتمال به اشتراک گذاری محتوا
● مدت زمان تماشا
● تعداد لایکها
● رفتن به صفحه موزیکی که روی محتوا ریلز قرار داده شده است
جالب اینجاست که اگر به صفحه صدا یا موزیک بروید، اینستاگرام ریلز های بیشتری را با همان صدا به شما نشان میدهد. ایده پشت این سیگنال این است که اگر موزیک یا هر صدایی وایرال شود، شما نیز میتوانید آن را برای تعامل بیشتر استفاده کنید.
پیشنهاد مطالعه : آموزش ریلز اینستاگرام
الگوریتم اکسپلور اینستاگرام
صفحه اکسپلور را باید مهمترین و محبوبترین بخش اینستاگرام دانست. در این صفحه هر محتوایی وجود دارد، البته محتواها براساس علایق شما نشان داده میشوند. شما ممکن است فقط به غذا علاقه مند باشید یا اینکه به چند موضوع خاص مانند سفر، بدنسازی، کتونی نایک یا سایر موارد! با این حال، اینستاگرام پیش بینی میکند که کدام محتوا بیشترین شانس را دارد که شما آن را لایک کنید، آن را به اشتراک بگذارید یا آن را سیو کنید. الگوریتم اکسپلور اینستاگرام براساس موارد زیر کار میکند:
● محتواهای وایرال شده
● تاریخچه فعالیت گذشته
● سابقه تعامل با پیجها
● علاقه مندیها
صفحه اکسپلور مملوء از محتوای پیجهایی است که قبلاً آنها را ندیدهاید. اگر محتوایی بازدید بالایی داشته و ویرال شده باشد، این محتوا به احتمال زیاد در اکسپلور شما دیده میشود، حتی اگر موضوع مورد علاقه شما نباشد یا تاکنون با آن پیج تعامل نداشتهاید. به همین دلیل است که همه کسب و کارها و بلاگرها دوست دارند پست آنها وارد صفحه اکسپلور شود، زیرا در معرض مخاطبان زیادی قرار میگیرند. نرخ تعامل بالا و دیده شدن یک پست توسط پیجها مختلف میتواند راهی برای رسیدن به اکسپلور باشد.
پیشنهاد مطالعه : تنظیمات اینستا برای رفتن به اکسپلور
ترفندهای کاربردی برای رشد پیج براساس الگوریتم اینستاگرام
اگر میخواهید رتبه خود را با الگوریتم اینستاگرام بهبود ببخشید، بهترین کاری که میتوانید انجام دهید این است که تا حد امکان تعامل (لایک، کامنت، ذخیره و به اشتراک گذاری) را افزایش دهید. همه این موارد وابسته به محتوایی است که تولید میکنید. اگر فرض کنیم با کیفیتترین محتوا را تولید کردید، اما هنوز ترفندهایی وجود دارند که بهتر است در کنار محتوای خود آنها را رعایت کنید.
1-به ریلز توجه داشته باشید
کاربران معمولاً محتوای ویدیویی را بیشتر میپسندند، با اینکه الگوریتمهای اینستاگرام به فرمت محتوا اهمیت نمیدهند. پس همه چیز به کاربر و میزان تعامل آنها بستگی دارد. محتوای ریلز به خصوص در صفحه اکسپلور احتمال دیده شدن را بالا میبرد.
2 -استوریهای خودمانی ایجاد کنید
استوری اینستاگرام روشی عالی برای تعامل با مخاطبان است. سعی کنید محتوای استوری را رسمی و خشک نکنید، بلکه خودمانی بودن اهمیت زیادی دارد. از کارهای مورد علاقه خود و چیزهای بسیار جالب فیلم بگیرید و در استوری قرار دهید.
3 – کپشنهای اثرگذار بنویسید
اینستاگرام تایید کرده است که کامنتها و لایکها تاثیری زیادی در رتبه بندی دارند، اما ایده خوبی است که از طریق کپشن مخاطبان را به تعامل تشویق کنید. در کپشن از مخاطبان نظر بخواهید یا بگویید اگر از پست خوششان آمد آن را لایک کنند.
4 – در بهترین زمان پست بگذارید
بهترین زمان برای پست گذاشتن در اینستاگرام زمانی است که مخاطبان شما در این اپلیکیشن فعال هستند. بهتر است زمان عصر تا شب را برای پست گذاشتن در نظر بگیرید، زیرا در این زمان افراد در حال استراحت هستند و تعامل بالا میرود.
5 – از لایو استفاده کنید
لایو گذاشتن تاثیر مستقیمی در الگوریتم اینستاگرام ندارد و معیار رتبه بندی محسوب میشود؛ اما راهی برای تعامل قوی با مخاطبان است. گاهی اوقات بهتر است لایو بگذارید تا توجهات را به سمت خود جلب کنید.
کلام آخر : الگوریتم اینستاگرام
در این جمع بندی میخواهیم یک نکته کاملا ساده را به شما بگوییم : تمرکزتان را روی تولید محتوای جذاب بگذارید . اگر مخاطبانتان را بشناسید و محتوایی جذاب برای آنها تولید کنید الگوریتم اینستاگرام مابقی کارها را انجام خواهد داد . باید بدانیم که الگوریتم اینستاگرام متولد شد تا به رشد و عملکرد پیج ها کمک کند و نه اینکه از رشد آنها جلوگیری کند.