بالاخره مارک زاکربرگ برای رقابت با رقیب دیرینه خود ایلان ماسک اینستاگرام تردز ( Threads ) را راه اندازی کرد. اما واقعا برنامه تردز چیست و چه کاربردی دارد ؟ چگونه می توان از آن برای دیده شدن و کسب درآمد استفاده کرد ؟ برای آشنایی بیشتر با این پلتفرم همراه ما باشید.
جدول محتوا
Toggleاینستاگرام تردز چیست؟
اکنون از عمر برنامه تردز حدود یک سال می گذرد. اینستاگرام تردز در واقع رقیب توییتر ( برنامه X ) می باشد که سال گذشته توسط ایلان ماسک خریداری شد. اینستاگرام تردز با تکیه بر جمعیت فراوان کاربران اینستاگرام با به عرصه رقابت گذاشت و در همان ساعات اولیه تعداد نصب این برنامه همه را شوکه کرد.
اینستاگرام تردز در حقیقت یک نسخه متنی از اینستاگرام است . در اینستاگرام، کاربرها معمولاً روی عکس و ویدیو تمرکز دارند، اما در تردز، متن اولویت اول را دارد و میتوانید پست های متنی بگذارید. البته برنامه تردز اینگونه نیست که به شما اجازه انتشار عکس یا ویدیو را ندهد اما هویت اصلی برنامه تردز ( threads ) محتواهای متنی می باشد.
اگر بخواهیم معنای واژه تردز ( threads ) را بررسی کنیم باید بگوییم این کلمه به رشته های بلند و نازک نخ گفته میشود. به این معنا که هر پست شما در تردز ( که یک ترد دانسته می شود ) رشته ای از کاراکترهاست.
پس اگر بخواهیم یک بار برای همیشه بگوییم برنامه تردز چیست :
تردز پلتفرمی متکی بر اینستاگرام است که فضایی شبیه به توییتر ( برنامه ایکس ) دارد و شما میتوانید با پست های نوشتاری خود ( تا 500 کاراکتر) از طریق این پلتفرم با دیگران ارتباط برقرار کنید.
پیشنهاد مطالعه : شغل ادمینی چیست؟
نحوه عضویت در اینستاگرام تردز
حال که با اپلیکیشن جدید اینستاگرام تردز یا Threads آشنا شدیم و دانستیم که تردز چیست باید بدانیم که چطور میتوان در آن عضو شد.
- اولین قدم این است که باید یک اپلیکیشن 76 مگابایتی را از اپل استور یا پلی استور دانلود کنید. وقتی برنامه تردز دانلود و نصب شد، پایین صفحه میتوانید اکانت اینستاگرام خود را ببینید. بعد از لمس کردن اکانت اینستاگرام، صفحه بارگذاری شده و کاربر به قسمت بعدی هدایت می شود.
- قسمت پروفایل این برنامه از سه بخش Link، Bio و Name تشکیل شده است و شبیه به پروفایل اینستاگرام است. پایین صفحه گزینه ای به نام Import From Instagram وجود دارد که با لمس کردن آن میتونید همه اطلاعات خود را تغییر از اینستاگرام به تردز منتقل کنید. البته اگر میخواهید تغییراتی اعمال کنید، میتوانید اطلاعات خود را به صورت دستی وارد کنید که شامل نام، بیوگرافی و لینک هست. همچنین اگر میخواهید اطلاعاتی که از اینستاگرام منتقل شدند را تغییر دهید ، میتوانید با انتخاب گزینه Reimport، بیوگرافی یا عکس پروفایل را تغییر دهید. بعد از این مرحله، کافیست روی گزینه Continue کلیک کنید و به بخش بعدی بروید.
- حالا به بخش بعدی، بخش حریم خصوصی اپلیکیشن تردز میرسیم. در این بخش دو گزینه دارید که به ترتیب Public Profile و Private Profile هستند. دقیقا مثل زمانی که شما تصمیم میگیرید پیج اینستاگرامتان پابلیک یا پرایوت باشد و فقط افراد خاصی بتوانند محتوای شما را ببینند.
- حالا به بخش بعدی برسیم که با عنوان “Follow the same accounts you follow on Instagram” مشخص شده است. در این قسمت میتوانید تمام افرادی را که در اینستاگرام دنبال میکنید را در تردز نیز فالو کنید. شما میتوانید بخشی از آنها یا تمام آنها را انتخاب کنید.
- سپس به بخش “How Threads Works” منتقل میشوید. در این بخش، توضیح کوتاهی درباره نحوه استفاده از تردز برای کاربر قرار گرفته است. این اطلاعات شامل سه بخش به اسم “Powered by Instagram”، “The fediverse” و “Your data” هستند. بعد از رسیدن به این قسمت، کافیست روی گزینه “Join Threads” کلیک کنید تا اکانت رسمی تردز خودت رو بسازید.
آموزش استفاده از برنامه تردز
همانطور که پیشتر ذکر شد، تردز پلتفرمی مبتنی بر متن است که شباهت بسیاری به اینستاگرام دارد. از این رو، رابط کاربری آن برای کاربران اینستاگرام به سهولت قابل درک و استفاده خواهد بود.
رابط کاربری تردز از بخشهای مختلفی نظیر صفحهی اصلی (Home)، جستجو (Search)، ایجاد رشتهمطلب جدید (New Threads)، فعالیت (Activity) و پروفایل (Profile) تشکیل شده است. در ادامه به شرح مختصری از هر بخش میپردازیم.
آموزش بخش Home اینستاگرام تردز
در صفحهی اصلی، کاربر با رشتهمطلبهایی مواجه میشود که شامل تصویر یا ویدیو و متنی کوتاه هستند. این رشتهمطلبها، جدیدترین محتواهایی هستند که توسط کاربران دنبالشده و سایر کاربران تردز به اشتراک گذاشته شدهاند.
در پایین هر رشتهمطلب، مجموعهای از آیکونها قرار دارد که کارکردی مشابه با آیکونهای موجود در زیر پستهای اینستاگرام دارند. این آیکونها شامل موارد زیر هستند:
- قلب: برای علامتگذاری به عنوان مورد علاقه (لایک)
- علامت گفتگو: برای درج نظر
- فلش خمیده: برای بازنشر (ریتوئیت) در تردز
- علامت اشتراکگذاری: برای به اشتراک گذاشتن رشتهمطلب با دوستان
با کلیک بر روی آیکون اشتراکگذاری، مجموعهای از گزینهها برای کاربر به نمایش گذاشته میشود. این گزینهها شامل موارد زیر هستند:
- افزودن به استوری: برای اضافه کردن رشتهمطلب به استوری اینستاگرام
- انتشار در فید: برای به اشتراک گذاشتن رشتهمطلب به عنوان پست در اینستاگرام
- توییت: برای به اشتراک گذاشتن رشتهمطلب به عنوان توییت در توییتر
- کپی لینک: برای کپی کردن پیوند رشتهمطلب
- اشتراکگذاری از طریق: برای به اشتراک گذاشتن رشتهمطلب در سایر برنامهها مانند تلگرام
آموزش بخش Search اینستاگرام تردز
بخش دوم تردز، به جستجو (Search) اختصاص یافته و با آیکونی به شکل ذرهبین نشان داده میشود. این بخش به کاربران امکان میدهد تا نام کاربری افراد مورد نظر خود را جستجو و پیدا کنند.
آموزش بخش بخش New Threads اینستاگرام تردز
بخش سوم تردز، به ایجاد رشتهمطلب جدید (New Threads) اختصاص یافته و از آن برای به اشتراکگذاری متن و پست استفاده میشود. این بخش با آیکونی به شکل قلم بر روی صفحه نمایش داده میشود. با لمس این آیکون، گزینههای “ایجاد رشتهمطلب جدید” و “شروع رشتهمطلب” برای کاربر به نمایش گذاشته میشود. در این بخش، کاربر میتواند متن مورد نظر خود را تایپ کرده، سپس عکس یا ویدیویی را که قصد انتشار آن را دارد انتخاب و در نهایت، رشتهمطلب را به اشتراک بگذارد.
آموزش بخش Activity اینستاگرام تردز
بخش چهارم تردز، به فعالیت (Activity) اختصاص یافته و با آیکونی به شکل قلب، مشابه اینستاگرام، نمایش داده میشود. این بخش، فعالیتهایی که در صفحهی تردز کاربر رخ داده است، مانند لایک شدن، دریافت نظر، دنبال شدن، منشن شدن، پذیرش درخواست دنبالکنندگی، پاسخ به نظر و … را نشان میدهد.
آموزش بخش profile اینستاگرام تردز
آخرین بخش از فضای داخلی تردز، به پروفایل (Profile) اختصاص یافته و شباهت بسیاری به بخش پروفایل اینستاگرام دارد. در این بخش، رشتهمطلبهای کاربر به نمایش گذاشته میشود و همچنین امکان مشاهدهی پاسخهایی که کاربر به رشتهمطلبهای دیگران داده است، وجود دارد.
علاوه بر این، دو گزینه برای اشتراکگذاری پروفایل و ویرایش آن در اختیار کاربر قرار گرفته است. در قسمت ویرایش پروفایل، کاربر میتواند نسبت به ویرایش بیوگرافی، تنظیم حالت خصوصی یا عمومی صفحهی خود و اعمال سایر تغییرات اقدام نماید.
- اشتراکگذاری پروفایل:
با انتخاب گزینهی اشتراکگذاری پروفایل، حساب کاربری برای سایر کاربران تردز قابل مشاهده خواهد بود.
- تنظیمات حریم خصوصی:
با انتخاب گزینهی کرهی زمین، کاربر میتواند به بخش تنظیمات حریم خصوصی صفحهی خود وارد شده و نسبت به اعمال تغییرات در آن اقدام نماید.
- تنظیمات تردز:
با انتخاب علامت دو خط در بالای صفحه، تنظیمات کلی تردز در دسترس کاربر قرار خواهد گرفت.
- دسترسی به صفحهی اینستاگرام:
با انتخاب لوگوی اینستاگرام در بالای صفحهی پروفایل، کاربر به طور مستقیم به صفحهی اینستاگرام خود هدایت خواهد شد.
برنامه تردز موفقیت یا شکست ؟
حال که متوجه شدیم برنامه تردز چیست و چگونه میتوان در اینستاگرام تردز عضو شد می خواهیم بررسی کنیم که آیا برنامه تردز ( Threads ) یک پروژه موفق است یا این برنامه نتوانسته آنچنان که باید موفقیت کسب کند؟
همانطور که گفتیم تردز برنامه ای بود که مالک اینستاگرام یعنی مارک زاکربرگ در رقابت با ایلان ماسک و توییتر ( برنامه x کنونی ) منتشر کرد.پشتوانه برنامه تردز میلیون ها کاربر اینستاگرام هستند. در واقع تردز در زمانی معرفی شد که اپلیکیشن توییتر یا همان ایکس مشکلاتی را داشت و هدفش این بود که دسترسی کاربران را ساده کند.
اینستاگرام تردز در همان ساعات اولیه معرفی توجه میلیون ها نفر را به خود جلب کرد و در تعداد نصب رکوردهای جذابی را ثبت کرد . تردز در همان روزهای ابتدایی میلیون ها کاربر را از اینستاگرام جذب کرد و حال با پشتوانه میلیون ها یوزر به نظر می آمد که می تواند یک رقیب جدی برای توییتر که اسمش توسط ایلان ماسک به X تغییر داده شد باشد.
اما واقعیت این است که موفقیت های تردز آنچنان طولانی نبودند ! می توان امروز با گذشت یکسال این برنامه بیش از 60 درصد کاربران خود را از دست داده است که این روند برای مارک زاکربرگ و موفقیت های بزرگش ناامید کننده به حساب میآید.
یکی از مهمترین دلایلی که موفقیت های اینستاگرام تردز آنچنان که باید طولانی نشد تفاوت جنس کاربران اینستاگرام و توییتر است. کاربران اینستاگرام بیشتر ویدیو و عکس می پسندند و محتواهای متنی آنچنان باب سلیقه آنها نیست در صورتی کاربران پلتفرمی مانند توییتر یا همان ایکس عاشق متن هستند و زمانی که تردز با پشتوانه کاربران اینستاگرام خواست با توییتر وارد رقابت شود و سهم بازاری را از آن خود کند با شکست مواجه شد.
پیشنهاد می کنیم که اگر درصدی از کاربران شما هنوز در برنامه اینستاگرام تردز فعالیت می کنند شما نیز در این برنامه فعال باشید ؛ شاید مارک زاکربرگ برنامه ای ویژه برای آپدیت تردز داشته باشد و بخواهد به زودی با قدرت بیشتری به عرصه رقابت بازگردد.
جمع بندی : اینستاگرام تردز
تردز یا همان اینستاگرام تردز، به عنوان یک شبکهی اجتماعی نوظهور با رابط کاربری مشابه اینستاگرام و قابلیتهای منحصر به فرد خود، جایگاه ویژهای را در میان کاربران به دست آورده است. تمرکز بر محتوای متنی، امکان اشتراکگذاری دیدگاهها و احساسات، و قابلیتهای متنوع این پلتفرم، تجربهای متفاوت از دنیای شبکههای اجتماعی را به کاربران ارائه میدهد.
تردز همانند روزهای ابتدایی خود موفق نیست و عملا در مقابل توییتر ( X ) شکست خورده است اما باید دید که آیا کمپانی متا برنامه ای برای بازگرداندن اینستاگرم تردز به عرصه رقابت دارد یا خیر؟ نظر شما در این باره چیست ؟